Kde rostou javory?

Obsah

Kde rostou javory?

Kde rostou javory?

Javorů dnes existuje okolo 130 druhů, jsou tak jedněmi z nejrůznorodějších stromů co se týče výšky, tvaru koruny i velikosti a tvaru listů. Rostou v Evropě, Asii, Americe i v Africe. V přírodě rostou spíše v kamenité a nepříliš úrodné zemi, musí se tak vyrovnávat s náročnými podmínkami.

Proč jsou javory napadeny houbovou chorobou?

Okrasné javory trpí na houbové choroby, jako je například Verticilliem, které může zapříčinit odumření celého stromu. V případě, že je strom napaden, je třeba odřezat postižené větve a ty pak spálit. Jedině tak je možné strom zachránit. Na javorech se může objevit také padlí a houby, které způsobují hnědé zasychání okrajů listů.

Jak doplnit okrasné javory?

Takovou skupinu javorů je možné doplnit ještě mrazuvzdornými bambusy, čímž vytvoříme jedinečnou kompozici japonské zahrady. Okrasné javory trpí na houbové choroby, jako je například Verticilliem, které může zapříčinit odumření celého stromu. V případě, že je strom napaden, je třeba odřezat postižené větve a ty pak spálit.

Co se nazývá javorový sirup?

Z druhu, který se nazývá javor cukrový, se vyrábí oblíbený javorový sirup. Nevýhodou javorů pěstovaných na zahradách jsou nažky, které rády na zemi klíčí a na jaře jsou doslova všudypřítomné.

Související příspěvky: