Co jsou bezdrátové mikrofony a mikrofony?

Obsah

Co jsou bezdrátové mikrofony a mikrofony?

Co jsou bezdrátové mikrofony a mikrofony?

Bezdrátové mikrofony a Mikroporty jsou mikrofony bez fyzického propojení kabelem přímo do zvukové nahrávacího zařízení, mixážního pultu nebo PA. Bezdrátové mikrofony a Mikroporty jsou mikrofony bez fyzického propojení kabelem přímo do zvukové nahrávacího zařízení, mixážního pultu nebo PA systému.

Jak použít mikrofony pro přenos signálu?

Existuje mnoho různých norem, frekvenci a přenosových technologii používaných aby nahradily mikrofonii kabely a udělaly z obyčejných mikrofonu bezdrátové mikrofony. Ony mohou přenášet signál například pomocí radiových vln, UHF nebo VHF frekvence FM, AM nebo různými digitálními modulačních schématy.

K čemu slouží bezdrátové mikrofony?

Další typ vysílacího audio zařízení je takzvaný belt-pack (opaskový vysílač) ke kterému se mikrofony připojují kabelem. Bezdrátové mikrofony jsou široce používány v zábavném průmyslu, televizním vysílání, divadlech, na konferencích, různých sešlostech a všude tam kde potřebujete zesílit něčí hlas.

Jak funguje bezdrátový mikrofonní systém?

Bezdrátový mikrofonní systém umožňuje umělci nebo moderátorovi volně se pohybovat po jevišti, a to bez omezení délkou kabelu. Bezdrátový systém může být někdy nezbytný, např. v divadelních inscenacích, které mohou vyžadovat aby každý umělec mněl svůj vlastní mikrofon ukrytý na těle.

Související příspěvky: