Co je přírodní katastrofa?

Obsah

Co je přírodní katastrofa?

Co je přírodní katastrofa?

Přírodní katastrofa je přírodním procesem, který je rychlý a zanechal po sobě lidské oběti a materiální škody. Slovo „rychlý“ v této definici má geologický význam. To znamená, že může katastrofický proces může trvat vteřiny, dny i týdny, jeho následky však bývají dlouhodobé.

Jaké jsou příčiny přírodní katastrofy?

Podle příčin lze katastrofy obecně klasifikovat na přírodní katastrofy, jejichž příčinou jsou přírodní procesy, na ekologické katastrofy, jejichž příčinami jsou důsledky zásahů lidstva do biologické rovnováhy a katastrofy sociální, jejichž příčiny lze hledat v přímé činnosti člověka nebo skupin lidí.

Co jsou přírodní a přírodní katastrofy způsobené člověkem?

Přírodní katastrofy a katastrofy způsobené člověkem jsou tyto dvě základní kategorie. Přírodní katastrofy jsou katastrofy způsobené přírodními silami, zatímco člověkem způsobené katastrofy jsou způsobeny činností lidí. To je hlavní rozdíl mezi přírodní katastrofou a katastrofou způsobenou člověkem.

Jsou přírodní katastrofy způsobeny přírodními silami?

Přírodní katastrofy jsou katastrofy způsobené přírodními silami, zatímco člověkem způsobené katastrofy jsou způsobeny činností lidí. To je hlavní rozdíl mezi přírodní katastrofou a katastrofou způsobenou člověkem. Oba tyto druhy katastrof však mohou mít velký dopad na společnost.

Související příspěvky: