Jaké jsou brambory pro salát?

Obsah

Jaké jsou brambory pro salát?

Jaké jsou brambory pro salát?

Takže pokud hledáte vhodné brambory pro salát, sáhněte vždy po varném typu A Typ B: Pokud neseženete typ A, můžete koupit i B, ale dávejte pozor, tyhle brambory jsou přílohové a hodí se třeba do polévek nebo na smažení. Před přípravou salátu si ale typ B prověřte.

Kdy jsou bramborové saláty nejlepší?

Díky své konzistenci, která se pohybuje někde mezi varným typem A a B, jsou nejvhodnější právě na bramborový salát. Navíc mají po uvaření ve slupce dokonale jemnou a vyváženou chuť a nerozpadají se.

Co je vídeňský bramborový salát?

Jako vídeňský bramborový salát se označují bramborové saláty, které nepotřebují majonézu, ale přesto jsou krémové. Do zálivky se používá pouze vývar, ocet a olej, tedy veskrze tekuté přísady. I tak se dá docílit krémové, husté zálivky. Horké brambory totiž dokážou dvě zajímavé věci:

Které rohlíčky jsou nejlepší na výrobu bramborového salátu?

Naprosto ideální na výrobu bramborového salátu jsou ale legendární Keřkovské rohlíčky z Vysočiny. Vznikly v roce 1940 ve šlechtitelské stanici v Keřkově jako poloraná odrůda konzumních brambor. Díky své konzistenci, která se pohybuje někde mezi varným typem A a B, jsou nejvhodnější právě na bramborový salát.

Související příspěvky: