Kdo je Velká Británie?

Obsah

Kdo je Velká Británie?

Kdo je Velká Británie?

Velká Británie. Oficiální název. Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Hlavní město. Londýn. Kontinent. Evropa. Rozloha. 242 900 km 2.

Kdo jsou dějiny Velké Británie?

Společnost 1 Dějiny Velké Británie. První lidé přišli do Británie v době ledové z evropského kontinentu přes šíji, která byla později... 2 Státní zřízení. Spojené království je konstituční monarchie, v níž vládne parlamentní demokracie, avšak bez psané ústavy. 3 Obyvatelstvo. Angličané, Irové, Skotové a Velšané tvoří směsici obyvatel se staletou historií. Výrazně nejpočetnější... More ...

Kdo je ústředním členem země Velká Británie?

Velká Británie je ústředním členem Společenství národů, jež má 53 členských států a sdružuje bývalá britská dominia a kolonie, jako jsou Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Indie, Pákistán, Bangladéš, Malajsie, Singapur nebo Jamajka, z nichž 15 uznává britského monarchu za svou hlavu státu.

Kde jsou Spojené království Velká Británie?

Velká Británie. Oficiální název: Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Hlavní město: Londýn. Státní zřízení: konstituční monarchie. Náboženství: anglikáni, katolíci, skotští presbiteriáni.

Související příspěvky: