Jak udržovat olivovníky tuhou zimu?

Obsah

Jak udržovat olivovníky tuhou zimu?

Jak udržovat olivovníky tuhou zimu?

Starší olivovníky vydrží i naši tuhou zimu většinou jen se ztrátou některých mladších výhonů. Je vhodné přihrnout kolem kmínku vrstvu zeminy a u malých stromků překrýt korunu chvojím.

Jak pěstovat olivovník?

Jak pěstovat olivovník? 1 Olivy plodí až půlstoleté stromy. Olivovník patří do skupiny stálezelených dřevin. Má hustou korunu s úzce kopinatými... 2 Pěstování. Stromy jsou velmi nenáročné jak na péči, tak i na složení zeminy. Substrát je poměrně snadné namíchat; 3 Sklizeň oliv. Zralé olivy jsou nepoživatelné, trpké a poměrně suché. Proto se nakládají do solného nálevu nebo... More ...

K čemu se používají plody olivovníku?

Plody olivovníku se používají na výrobu nejkvalitnějšího oleje výrazné vůně i chuti a k nakládání. Olivy obsahují vitamíny A, B1, B2, PP, vápník, bílkoviny, cukry a organické kyseliny. Kosmetický průmysl využívá oleuropein, patřící mezi tzv. antioxidanty.

Kdo byl předchůdcem olivovníku?

Staří Římané se v případě olivovníku Řeky neinspirovali a používali pouze olivový olej k natírání těla po koupeli. Předchůdce dnešního olivovníku pochází podle jedné hypotézy z Persie, podle druhé byla jeho původním domovem severní Afrika.

Související příspěvky: