Jaké jsou nejlepší pneumatiky na vozidle?

Obsah

Jaké jsou nejlepší pneumatiky na vozidle?

Jaké jsou nejlepší pneumatiky na vozidle?

Pro bezpečnost, hospodárnost i pohodlí jízdy je nejlepší, když jsou na vozidle pneumatiky shodné konstrukce, typu dezénu, výrobní značky i obdobného opotřebení, a to včetně rezervního kola. Život však přináší lecjaké situace, takže přijde čas, kdy chtě nechtě budete muset použít i jiné pneumatiky.

Jaké jsou pneumatiky pro nouzové dojetí?

U vozidel s pohonem všech 4 kol musí být všechny pneumatiky stejné (konstrukce, výrobce, dezén). Pro nouzové dojetí je určeno rezervní kolo. Jako plnohodnotná rezerva může sloužit, pokud je stejné konstrukce, rozměrů, značky a typu dezénu jako ostatní kola.

Jaké jsou pneumatiky v reálném provozu?

Dopraváci i autoservisy se pak nestačí divit, jaké všechny kombinace pneuobutí je možné spatřit v reálném provozu na našich silnicích. Pro bezpečnost, hospodárnost i pohodlí jízdy je nejlepší, když jsou na vozidle pneumatiky shodné konstrukce, typu dezénu, výrobní značky i obdobného opotřebení, a to včetně rezervního kola.

Jak použít pneumatiky na nápravě?

Zde jsou základní pravidla: 1 Na téže nápravě smíme použít jen pneumatiky stejné konstrukce, rozměrů, dezénu a výrobce. 2 Na přední a zadní nápravě smíme použít jen pneumatiky stejných rozměrů, pokud velkých technický průkaz neuvádí alternativní rozměry pro přední či zadní nápravu. 3 Jestliže používáte na různých nápravách pneumatiky různých rychlostních kategorií a různých indexů nosnosti, dodržujeme rychlostní kategorii a index nosnosti předepsané výrobcem vozidla.

Související příspěvky: