Základní pravidla pro správné napsání životopisu?

Obsah

Základní pravidla pro správné napsání životopisu?

Základní pravidla pro správné napsání životopisu?

Základní pravidla pro správné napsání životopisu. Životopis by neměl být příliš dlouhý - maximum jsou dvě strany A4, lepší je pouze jedna. Delší životopis je opodstatněný pouze v případě, že máte za sebou dlouholetou a různorodou praxi. Personalisté věnují každému životopisu jen omezený čas, upozorněte proto jasně na své přednosti (znalost jazyků, ...

Jak napsat životopis?

Jak správně napsat životopis? Strukturovaný životopis neboli CV (z latiny curriculum vitae) je základním dokumentem, který využijete ve svém profesním životě.Jedná se o váš osobní profil, vaši vizitku, jež vypovídá o schopnostech, dovednostech i pracovních zkušenostech.

Jak napsat životopis v profesní oblasti?

Dokonale promyšlený a dobře napsaný životopis je v profesní oblasti totéž jako disponovat unikátními schopnostmi. Zatímco ostatní lidé namáhavě šplhají vzhůru k vysněnému zaměstnání, vy si navléknete purpurový plášť a vystřelíte vzhůru nadzvukovou rychlostí.

Jak zařadit své zájmy do životopisu?

Najděte si tedy svou kategorii a do životopisu ji vepište. Není radno podcenit ani kolonku zájmů. Asi každý člověk může mezi své zájmy zařadit sport, knihy, film, hudbu a cestování. Takové zájmy však žádného "lovce hlav" nezaujmou. Zkuste být pestří a vybírat konkrétnější záliby, jež zařadíte do svého životopisu.

Související příspěvky: