Kdo se zamýšlí nad závadami alternátorů?

Obsah

Kdo se zamýšlí nad závadami alternátorů?

Kdo se zamýšlí nad závadami alternátorů?

Dnešní díl se zamýšlí nad závadami alternátorů, čímž ukončíme seriál plný zajímavých informací o autoelektrice psaný laickou formou, užitečný nejen pro kutily, ale věříme, že i pro profesionální autoelektrikáře.

Jak správně nabudit rotor alternátoru?

Regulátor tedy správně nabudí rotor alternátoru, ale obvod kontrolky regulátoru je vadný nebo nekomunikuje s elektronikou vozidla. Je tedy jasné, že svítící kontrolka věstí problémy, které by se měli neprodleně odstranit a nespoléhat na to, že alternátor ve chvíli měření hodnot dobíjení je funkční.

Kdy svítí kontrolka alternátoru?

Problém vznikne, pokud po nastartování motoru kontrolka dobíjení i nadále svítí. V takovém případě jde jednoznačně o poruchu na dobíjení alternátoru. Závada by se měla ihned odstranit. Spoléhat na to, že nějak ještě dojedete, se řidiči může zle vymstít. Příčinou svítící kontrolky mohou být různé důvody.

Kdo je příčinou poruchy alternátoru?

První díl, věnovaný právě problematice jednotlivých dílů alternátoru, nyní rozšíříme o konkrétní příčiny potenciálních závad vedoucích ke konkrétním důsledkům. Tyto informace by vám měli usnadnit identifikaci poruchy alternátoru, vyhledání vadného dílu a následné odstranění příčiny poruchy.

Související příspěvky: