Co znamená Červená řeka?

Obsah

Co znamená Červená řeka?

Co znamená Červená řeka?

Červená řeka 1 Red (řeka) — Red River anglicky Red=červená River=řeka 2 Rudá řeka — čínsky chong=červená che=řeka, vietnamsky Hồng=červená Sông=řeka 3 Kyzylsu — Kyzyl=červená su=řeka v turkických jazycích 4 Kızılırmak — Kızıl=červená ırmak=řeka v Turecku More ...

Jaký je nález červené krve ve stolici?

Nález jasně červené krve se nazývá enteroragiea černá natrávená krev ve stolici se označuje jako meléna. Výskyt krve ve stolici neviditelné prostým okem se označuje jako okultní krvácení. Jasně červená krev není natrávená a pochází z dolní části trávicího traktu. Tmavá (až černá) krev je natrávená a pochází tedy z vyšších etáží trávicí trubice.

Co jsou červené krvinky?

Popis krvinek: 1 Červené krvinky neboli erytrocyty (96 %). U savců tyto krvinky nemají buněčné jádro a organely, jsou to neplnohodnotné buňky. Obsahují hemoglobin (červené krevní barvivo) a distribuují kyslík. ... 2 Bílé krvinky neboli leukocyty (3 %) jsou částí imunitního systému a eliminují původce infekcí. 3 Krevní destičky neboli trombocyty (1 %) jsou odpovědny za srážení krve neboli koagulaci (sraženinu).

Co je hlavní funkce krve?

Hlavní funkce krve je dopravovat živiny (kyslík, glukózu) a stopové prvky do tkání a odvádět odpadní produkty (např., oxid uhličitý a kyselinu mléčnou). Krev též transportuje buňky (leukocyty, abnormální nádorové buňky) a různé substance (aminokyseliny, lipidy, hormony) mezi tkáně a orgány.

Související příspěvky: