Jaké jsou programy FBI?

Obsah

Jaké jsou programy FBI?

Jaké jsou programy FBI?

Akademie FBI nabízí několik programů, které jsou rozděleny do několika oddělení. Budeme jim říkat například katedry. Nejžádanější je katedra behaviorálních věd, která se zabývá psychosociálními aspekty kriminálního chování zločinců, zvládání stresu policistů při vymáhání práva, vyšetřování vraždy na místě činu.

Kdo jsou agenti FBI?

Agenti FBI jsou hlavní vládní vyšetřovatelé, kteří jsou zodpovědní za vyšetřování na federální úrovni. Jde o výběrovou organizaci, a proto není jednoduché se tam jen tak dostat. Zájemců je, jak víme, mnoho a šance, že se právě na vás usměje štěstí je jedna ku deseti.

Jaký je počet agentů FBI v USA?

Ročně se k FBI přihlásí okolo 30 tisíc Američanů. Jenže počet míst je omezený. Práce je jen pro 11 tisíc agentů, kteří v současné době působí na území USA i v zahraničí. Agenti FBI jsou hlavní vládní vyšetřovatelé, kteří jsou zodpovědní za vyšetřování na federální úrovni.

Co se týká agentů FBI?

Instruktoři z Akademie FBI se shodují, že zatímco v devadesátých letech se uchazeči inspirují seriály a filmy z prostředí FBI, po útoku na věže v New Yorku se hlásí adepti z čistě vlasteneckých důvodů. Plat, který se u agentů FBI pohybuje mezi 89.000 až 111.000 dolary ročně (v přepočtu asi 150 000 – 185 000 korun měsíčně), není až tak důležitý.

Související příspěvky: