Co je příčinou migrény?

Obsah

Co je příčinou migrény?

Co je příčinou migrény?

Důvodem jsou pravděpodobně fenyletylamin (fenylethylamin) a flavonoidy, látky, které v hojném množství najdeme právě v čokoládě ( 3, 4 ). Nicméně důkazy o vlivu těchto látek na migrénu nejsou jednoznačné.

Které jsou spouštěče migrény?

Těmto potravinám se běžně říká spouštěče migrény. Sýr patří mezi časté spouštěče migrén. Odborníci se domnívají, že důvodem je vysoký obsah tyraminu v uzrálých sýrech. Tyramin je aminokyselina, která působí na cévy a může vyvolávat bolesti hlavy ( 1 ).

Kdy je čokoláda spouštěčem migrény?

Shrnutí: Čokoláda patří mezi časté spouštěče migrény. Důvodem jsou pravděpodobně některé rostlinné látky, které čokoláda obsahuje. Konzervované nebo průmyslově zpracované maso, jako jsou například párky, uzeniny či některé druhy lančmítu obsahuje dusičnany a dusitany, které se používají jako konzervační látky.

Proč lidé trpí migrénami?

Ovšem u lidí, kteří již migrénami trpí, je dieta a způsob stravování jedním z faktorů, které migrénu mohou spustit. Deset až šedesát procent lidí trpících migrénami potvrzuje, že spouštěčem potíží jsou některé konkrétní potraviny ( 1, 2 ).

Související příspěvky: