Co je digitální rozhlas?

Obsah

Co je digitální rozhlas?

Co je digitální rozhlas?

Nový digitální rádiový systém DAB (Digital Audio Broadcasting) dnes označovaný jako digitální rozhlas je velmi inovativní a univerzální multimediální vysílací systém, který postupně nahrazuje stávající služby AM a FM audio vysílání ve většině zemí.

Co je digitální rozhlasové vysílání?

DAB+ je systém pro digitálního rozhlasové vysílání, který umožňuje šířit více programů i s doplňkovými službami. Digitální vysílání Českého rozhlasu naladí od 17. září 2020 až 95 % obyvatel České republiky. V řadě oblastí je možné přijímat i stanice dalších provozovatelů.

Jaké jsou výhody digitálního rozhlasu?

1 Výhody digitálního rozhlasu DAB+. Největší výhodou digitálního rozhlasu DAB+ oproti AM a FM vysílacím službám je... 2 Digitální rozhlas v České republice. Vysílání DAB+ v České republice začalo již v roce 2011 v Praze a Příbrami. O rok... 3 Rozhlasový přijímač pro nevidomé a zrakově postižené. Digitální technologie přináší nové možnosti i pro hendikepované... More ...

Kde můžu koupit digitální rádio?

Kde můžu koupit digitální rádio? Koupě DAB+ přijímače není žádná věda. Digitální rádia můžete sehnat v obchodech s domácí elektronikou. Pokud nebudete s jejich nabídkou spokojeni, můžete se poohlédnout po internetových obchodech. Digitální rozhlasové vysílání v systému DAB+ v ČR probíhá již pouze ve III. pásmu (VHF, 174-230 MHz).

Související příspěvky: