Proč jsou pokojové rostliny nebezpečné?

Obsah

Proč jsou pokojové rostliny nebezpečné?

Proč jsou pokojové rostliny nebezpečné?

Pokojové rostliny nejsou samy o sobě nebezpečné, nicméně šťáva z rostliny, květy či plody mohou způsobit vážné zdravotní problémy a dokonce i smrt. Jedovaté pokojové rostliny jsou hrozbou nejen pro osoby, které s nimi manipulují, ale především pro děti a domácí zvířata.

Které rostliny jsou nevhodné pro kočičku?

Podívejte se na náš seznam běžných pokojových i vnějších rostlin, které jsou nevhodné pro život s kočičkou: 1 tchýnin jazyk 2 difenbachie 3 dracena 4 břečťan 5 fíkus 6 orchidea 7 vánoční hvězda 8 aloe 9 juka 10 azalka 11 tis 12 oleander 13 rododendron 14 pivonie 15 kaktus 16 hortenzie 17 begonie 18 asparagus More ...

Které rostliny jsou nenáročné?

Filodendrony a Monstery patří mezi nejpopulárnější pokojové rostliny, protože jsou nenáročné. Avšak tyto rostliny obsahují nerozpustné krystaly šťavelanu vápenatého, které mají potenciálně toxické vlastnosti. Na lidi ale mají tyto krystaly pouze mírný účinek – mohou podráždit pokožku, způsobit mírný otok jazyka nebo rtů.

Které rostliny patří k jedovatým pokojovým rostlinám?

K jedovatým pokojovým rostlinám patří také hojně pěstované : tchynin jazyk neboli Tenura (Sanseviera), difenbachie, potosovec (Scindapsus), kroton, dračinec, toulec neboli toulitka – anturium, klívie, brambořík. Co dělat v případě podezření na otravu?

Související příspěvky: