Co je kg potrubí?

Obsah

Co je kg potrubí?

Co je kg potrubí?

KG potrubí je systém venkovního kanalizačního potrubí. Do tohoto systému patří KG trubky různých průměrů a délek. K napojení jednotlivých trubek slouží KG kolena a také KG odbočky, které pořídíte v několika úhlech. Jako čisticí a kontrolní prvek se do systému KG potrubí instalují revizní šachty.

Co je spojování potrubí?

Spojování potrubí způsob spojení vhodné pro materiály teplotní omezení tlakové omezení tlakové omezení DN 20 DN 100 kapilární pájení naměkko měď do 110 °C 45 bar nelze pájet kapilární pájení natvrdo měď do 250 °C 45 bar 23 bar svařování ocel, nerez prakticky není není není 1 more rows ...

Jaké jsou výhody spojování potrubí?

Pro běžné topenářské a zdravotně-technické instalace (kdy se teploty pohybují do 120°C a tlaky do 10 bar), poskytuje nejvíce výhod technologie spojování potrubí pomocí lisovacích fitinek (pressfiting-systém). V České republice je tato technologie ještě poměrně málo rozšířená.

Proč se v období před rokem 1990 nedovolovala nedostupnost ušlechtilého potrubí?

V období před rokem 1990 nedovolovala nedostupnost ušlechtilých materiálů pro potrubí (kvalitní plasty, měď, nerez) a zažité pracovní postupy starších topenářů, plynařů i instalatérů zavádět progresivní montážní technologie. V posledním desetiletí se situace radikálně změnila.

Související příspěvky: