Jaké jsou bylinky na podrážděný žaludek?

Obsah

Jaké jsou bylinky na podrážděný žaludek?

Jaké jsou bylinky na podrážděný žaludek?

Bylinky na podrážděný žaludek jsou například: 1 Zeměžluč menší – Čaj z této byliny má výraznou hořkou chuť. Velmi efektivně podporuje trávicí procesy, vylučování žluči a trávicích šťáv. Zvyšuje peristaltiku střev. ... 2 Pískavice řecké seno má mnoho účinků na náš organismus. Pomáhá při bolestech žaludku, zlepšuje jeho funkci a zmírňuje nadýmání. Také příznivě ovlivňuje střevní peristaltiku. ... 3 Benedikt lékařský podporuje trávení, normalizuje fungování trávicího traktu. Má proti bakteriální účinky a prokázal se účinný i jako prevence rakoviny.

Jak se projevuje bolest žaludku?

Bolest žaludku se projevuje nevolností, zvracením, pálením žáhy, bolestmi a křečí v žaludku, pocitem tlaku a plnosti. Příčiny: nesprávná výživa, nedostatek žaludečních šťáv a enzymů, nesnášenlivost určitých potravin, alkohol, stres, otrava zkaženým jídlem nebo žaludeční vředy.

Jak se vyhnout zácpě žaludku?

V případě zácpy raději pijte dost tekutin, zvyšte příjem vlákniny a zprůchodnit svá střeva tímto přirozenějším způsobem. Stejně byste se měli vyhnout acilpirínu nebo ibuprofenu, které jsou známé jako důvod bolesti žaludku a dokonce mohou vyvolat žaludeční vředy.

Jaké jsou účinky tymiánu na žaludek?

Další z bylin, která má příznivé účinky při zmírňování bolestí žaludku a odbourávání plynatosti ve střevech, je tymián. Čaj uděláme podobně – smícháme jednu čajovou lžičku sušeného tymiánu s šálkem vroucí vody, přikryjeme a necháme odstát 10 minut. Po scezení pijeme na prázdný žaludek 3x denně. 10.

Související příspěvky: