Proč jsou univerzální pneumatiky povinné?

Obsah

Proč jsou univerzální pneumatiky povinné?

Proč jsou univerzální pneumatiky povinné?

Kvalitní univerzální pneumatiky nabízí tyto výhody: Celoroční užívání včetně období, kdy jsou zimní pneumatiky povinné. Nezaskočí vás náhlý výkyv počasí například v podobě sněhové nadílky v dubnu. Ušetříte za další sadu pneumatik i za přezutí v pneuservisu.

Co je vzorek běhounu univerzálních pneumatik?

Dezén neboli vzorek běhounu univerzálních pneumatik kombinuje letní a zimní prvky. Oproti letním pneu mají celoroční více lamel, časté je rozdělení běhounu na „letní“ a „zimní“ část. Jak je asi už zřejmé z výše řečeného, celoroční pneumatika je vždy kompromisem.

Kdy jsou zimní pneumatiky povinné?

Celoroční užívání včetně období, kdy jsou zimní pneumatiky povinné. Nezaskočí vás náhlý výkyv počasí například v podobě sněhové nadílky v dubnu. Ušetříte za další sadu pneumatik i za přezutí v pneuservisu. Celoroční pneumatiky se méně opotřebovávají, než když budete po celý rok jezdit na zimních pneu.

Jaké jsou pneumatiky vhodné pro sníh?

Při použití celoročních pneumatik si dejte pozor, aby byly skutečně vhodné pro sníh. Takovéto pneu by měly mít na bočnici značení M+S, M-S, M/S nebo MS. Tak alespoň mluví česká legislativa.

Související příspěvky: