Co se týče úspory při zapojení solárního systému?

Obsah

Co se týče úspory při zapojení solárního systému?

Co se týče úspory při zapojení solárního systému?

Specifickou kapitolu tvoří úspora při zapojení solárního systému svépomocí. Nutno podotknout, že u solárních panelů pro vytápění nebo ohřev vody nepředstavuje vlastní montáž takovou poměrnou část celkové ceny jako u některých jiných projektů především těch, které obsahují větší množství klasických stavebních prací.

Co je cena solárního panelu?

Zatímco dříve se nejvíce prodávaly solární panely o výkonu 210 kWp, dnes běžně koupíte fotovoltaické panely s výkonem 270 kWp – tedy skoro o třetinu vyšším. Cena takového panelu se pohybuje okolo 3100 Kč, což byl před lety také nemyslitené. Intenzita slunečního záření.

Jaká je hodnota solární elektrárny?

Přidanou hodnotou solární elektrárny je to, že chrání životní prostředí. Elektrárna o výkonu 1 kW ušetří ročně asi 900 kg emisí CO 2. A ocenit můžete také větší energetickou nezávislost svého domu. Solární energie je rychle se rozvíjejícím oborem. Kvalita fotovoltaických panelů neustále stoupá.

Jaké jsou typy solárních panelů?

Jednotlivé typy solárních panelů se liší dle provedení a také parametrů, z nichž nejdůležitější je účinnost. Kolektory jsou na trhu dostupné pod označením „ploché deskové“, „vakuové deskové“ a „vakuové trubicové“. Jednotlivé typy mají své výhody i nevýhody a jejich použití závisí na konkrétní podobě projektu a požadavcích na solární systém.

Související příspěvky: