Kde mohou kaktusy být venku?

Obsah

Kde mohou kaktusy být venku?

Kde mohou kaktusy být venku?

Některé druhy kaktusů mohou být v létě venku, mnoho druhů to však dobře nesnáší. Citlivé jsou zejména barevné kultivary dovážené z tropických kultur. Známe však i řadu zimovzdorných druhů, které tolerují i celoroční umístění na skalce.

Co jsou kaktusy u nás?

U nás patří k často pěstovaným okrasným rostlinám pro svůj exotický, zajímavý vzhled a také pro krásu květů a tvarů. kaktusy nemají, podobně jako mnoho jiných cizokrajných rostlin, česká jména.

Proč pěstovat kaktusy venku?

Netýká se to úplně všech druhů kaktusů, např. epifory s celoročně vlhkých pralesů, jako vánoční kaktus-Shlumbergera. Přes léto můžeme kaktusy pěstovat venku, vhodné jsou přístěnky, pařníky a skleníky, kde je umístíme jen přes období růstu (podle počasí – duben až říjen).

Co se týká kaktusů?

Pokud je budeme zalévat, vytáhnou se a zblednou (etiolizují), což nepřispěje k jejich vzhledu a zdraví. Proto musíme respektovat zásadu, že kaktusy od jara do podzimu růst mohou, zimu však musejí přečkat v naprostém vegetačním klidu. Netýká se to úplně všech druhů kaktusů, např. epifory s celoročně vlhkých pralesů, jako vánoční kaktus-Shlumbergera.

Související příspěvky: