Jak chránit borovice před sluncem?

Obsah

Jak chránit borovice před sluncem?

Jak chránit borovice před sluncem?

Mladé borovice se musejí chránit před sluncem pomocí sítěk nebo pláten. Nejlepší je zasadit je na místo, kde budou mít stín od jiného stromu či budovy. Stín by měl být na západní straně stromu, kde slunce během dne svítí nejsilněji. Okolo stromu by měl být neustálý dostatek mulče.

Jak správně množit borovice?

Jak správně borovice množit 1 Prvním a nejdůležitějším krokem je výběr správné sazenice. Takové, které se bude ve vašem klimatu dařit. ... 2 Vyberte si, jakým způsobem a kde budete borovici pěstovat. Můžete použít sazenice v květináči nebo bez. ... 3 Kořeny zalívejte lehce. Ano, měly by být stále vlhké, ale ne ulité. Pokud jsou kořeny zapleteny do sebe, rozpleťte je, aby byly co nejvíce roztažené.

Jak pěstovat borovice?

Pěstujeme borovice – nenáročné jehličnany všech velikostí 1 Obecně o borovicích. Borovice mají hluboké kořeny, jsou odolné vůči silnému větru a na svých větvích tvoří úzké jehlice... 2 Druhy borovic. V lesích a parcích nejčastěji potkáme borovici lesní (pinus sylvestris), borovici černou (pinus nigra)... 3 Jak správně borovice množit. Množit borovice můžete buď ze semen, nebo... More ...

Jak se hodí zakrslejší borovice?

Do zahrad se hodí zakrslejší druhy, jejichž velikost a tvar pěstitelé vyšlechtili z původních lesních borovic. Tak například borovice kleč (pinus mugo) je kosodřevinou s nízkým, poléhavým růstem.

Související příspěvky: