Které látky jsou obsaženy v citronech?

Obsah

Které látky jsou obsaženy v citronech?

Které látky jsou obsaženy v citronech?

V další studii byly zkoumány účinky látek b-kryptoxantin a hesperidin z mandarinek, které jsou rovněž obsaženy v citronech. Výsledkem této studie bylo zjištění, že tyto látky brání tvorbě maligních nádorů na jazyku, v plicích a ve střevech hlodavců ( 40 ).

Jaké jsou sacharidy v citrónech?

Citrony obsahují zhruba 10 % sacharidů, z nichž většina je ve formě jednoduchých cukrů (monosacharidů) nebo rozpustné vlákniny. Hlavním druhem vlákniny v citrónech je pektin, což je druh rozpustné vlákniny, která má řadu prověřených léčivých účinků na lidské zdraví.

Proč jsou citrony zdraví prospěšné?

Citrony jsou bohatým zdrojem vitamínu C, vlákniny a řady dalších rostlinných látek. Díky těmto látkám mají řadu léčivých účinků a jsou zdraví prospěšné. Kromě kardiovaskulárního systému pomáhají také při hubnutí, trávicích potížích a dalších onemocněních.

Jaké jsou účinky vlákniny v citrónech?

Hlavním druhem vlákniny v citrónech je pektin, což je druh rozpustné vlákniny, která má řadu prověřených léčivých účinků na lidské zdraví. Rozpustná vláknina zlepšuje zdraví trávicího traktu a zpomaluje trávení sacharidů a škrobů.

Související příspěvky: