Kde žijí tygry?

Obsah

Kde žijí tygry?

Kde žijí tygry?

Žijí v různém prostředí od tropických pralesů, stále zelených lesů, savan, skalnatých horských oblastí až po promrzlou tajgu a tundru. Hlavním faktorem pro výskyt tygrů je přístup k vodě, dostatek kořisti a hustý porost, ve kterém mohou stopovat kořist. Zbarvení tygra je vynikající maskování v podmínkách travnaté džungle.

Jak zaútočí tygr na kořist?

Tygr zaútočí na kořist ze vzdálenosti cca 20m. Tuto vzdálenost překoná třemi až čtyřmi skoky a na kořist se vrhne z boku a okamžitě ji povalí k zemi. Tygři obvykle zabíjejí kousnutím do krku nebo v případě větší kořisti drží zvíře zespoda za krk, dokud nedojde k udušení.

Jak jsou úspěšní tygři?

Tygři jsou úspěšní v jednom z dvaceti případů. (V průměru každý tygr uloví 50 kusů kořisti ročně, to znamená že se nasytí jen každý osmý den.) Svou kořist odtáhnou a ukryjí v podrostu. Později se k ní vracejí dokud obsahuje nějaké maso. Společenský život tygrů: Na rozdíl od lvů nežijí ve skupinách, ale jsou samotáři.

Proč je tygr predátorem bohů?

Indičtí domorodci ho označovali jako posela bohů chránících stromy. Tygr miluje vodu, ve které dokáže uplavat přes 10km. Je predátorem stojícím na vrcholu ekologické pyramidy - reguluje populaci masožravých i býložravých savců.

Související příspěvky: