Který byl starověký Egypt?

Obsah

Který byl starověký Egypt?

Který byl starověký Egypt?

Starověký Egypt patřil mezi velmi vyspělé civilizace. Ať už pomyslíme na umění nebo kulturu, vše bylo ve své době na vysoké úrovni. Ve starověkém Egyptě měli lidé i propracovaný trestní systém. Ten vycházel z Chammurapiho zákoníku, odkud známe zákon „oko za oko, zub za zub“.

Jak vznikl Starověký Egypt?

Starověký Egypt 1 Vznik Staré říše a sjednocení Egypta. Civilizace starého Egypta se začala formovat kolem 6. tisíciletí, kdy změna... 2 Střední říše. Egypt je známí tím, že nikdy nevydržel dlouho nesjednocený. Přibližně po 100 letech od zániku Staré říše... 3 Nová říše. Kolem roku 1500 př. n. l., po svržení nadvlády Hyksósů, vzníká Nová říše. Hlavním městem Nové říše se stalo... More ...

Co bylo trestem za vraždu ve starověkém egypti?

Trestem za vraždu bylo ve starověkém Egyptě utopení. Nikdy ovšem nemohl být vrah utopen v Nilu. Tato řeka byla pro Egypťany totiž posvátná. V dnešní společnosti nás už moc nepřekvapí slova jako podvod nebo korupce. Nejde ovšem o vymoženosti moderní doby, i starověký Egypt byl plný uplácení a podvodů.

Proč byl starověký Egypt zajímavý?

Starověký Egypt je zajímavý nejen díky svým nesčetným památkám (pyramidy v Sakkáře, pyramidy v Dahšúru, pyramidy v Abúsíru, pyramidy v Gíze, pyramidy v Lištu, Amonův chrám v Karnaku, chrámový komplex v Luxoru, hrobky v Údolí králů, Ramesseum a mnohé další), které přečkaly staletí a jsou pro dnešní generaci mlčenlivými svědky časů dávno minulých, ale také procesem, kterým si starověký Egypt prošel od vzniku až po přičlenění k Římu.

Související příspěvky: