Jaké jsou časová pásma v Evropě?

Obsah

Jaké jsou časová pásma v Evropě?

Jaké jsou časová pásma v Evropě?

Ostatní časová pásma jsou popsána rozdílem počtu hodin, o které se v nich platný čas liší od UTC. Např. středoevropský čas (SEČ) je označen jako UTC+1, neboť je vzhledem k UTC posunut o hodinu napřed (tzn. ve chvíli, kdy je 12.00 UTC, je ve střední Evropě 13.00).

Kde jsou časové pásy v USA?

V USA je tak celkem šest časových pásem, další tři připadají na nezačleněná území Portoriko a Americké panenské ostrovy (AST), Americká Samoa (SST), Guam a Severní Mariany (ChST). Pro výpočet aktuálního času v USA musíte znát rozdíl oproti nultému poledníku. Stačí se podívat na mapu výše.

Kde je horské časové pásmo?

Horské časové pásmo získalo své jméno po Skalistých horách, které ho téměř celé pokrývají. Většina státu Arizona neuznává letní čas, od března do listopadu je v ní stejný čas jako na západním pobřeží. Území vyznačeno tmavší zelenou. Pacifický čas se používá při západním pobřeží Spojených států amerických, spadá do něj mj.

Kde se nachází časové pásmo Est/EDT?

Třeba Severní Dakota, Jižní Dakota nebo Kansas spadají do dvou časových pásem zároveň. Časové pásmo EST/EDT se nachází na východním pobřeží USA, plně do něj spadá 17 států. Indiana, Kentucky, Michigan a Tennessee náleží současně do CST/CDT.

Související příspěvky: