Jak vysazovat tulipány?

Obsah

Jak vysazovat tulipány?

Jak vysazovat tulipány?

Tulipány vysazujeme od konce září do konce října. Cibule o průměru 2,5–3 cm sázíme do středně těžké až lehčí půdy s neutrální reakcí, na stanoviště nejméně 14 dní předem hluboko zryté a vyhnojené dobře rozleželým kompostem a Cereritem.

Kdy vysazujeme tulipány?

Tulipány jsou mrazuvzdorné, dobře se jim daří na slunném stanovišti, na půdu nemají zvláštní nároky, potřebují jen, aby byla dostatečně propustná. Tulipány vysazujeme od konce září do konce října.

Co jsou cibule tulipánů vhodné k výsadbě?

Cibule tulipánů vhodné k výsadbě 1 Sadbový materiál musí být zcela zdravý. To znamená, že by neměl být poškozený houbovými chorobami ani mechanicky... 2 Na přelomu srpna a září začínají cibule tulipánů zasílat prodejci květin v e-shopech. Kromě prodejců s širokým... 3 Pokud se chceme vyhnout platbě poštovného a nákupům někdy až příliš velkého množství cibulí, pak je vhodné se... More ...

Jaká je délka výsadby tulipánů?

Hloubka a vzdálenost výsadby tulipánů 1 Hloubka jamky by při výsadbě tulipánů měla trojnásobně převyšovat výšku cibule. Hloubku výsadby měříme od špičky cibule k povrchu země. ... 2 Podle odrůdy, velikosti a druhu půdy cibule tulipánů vysazujeme 8–15 cm hluboko a přibližně 10–20 cm od sebe. Vzdálenost jednotlivých cibulí uvnitř skupiny odpovídá přibližně dvoj až trojnásobku jejich šířky. 3 Drobnější cibule vytřídíme a necháme zesílit mimo hlavní záhon.

Související příspěvky: