Kdy spotřebujte omytá vejce?

Obsah

Kdy spotřebujte omytá vejce?

Kdy spotřebujte omytá vejce?

Vejce spotřebujte nejdéle do 28 dnů od snůšky. Omytá vejce spotřebujte co nejdříve. Při tepelné úpravě před konzumací je třeba dosáhnout vnitřní teploty přes 70 °C po dobu několika minut.

Jaká jsou zdravotní rizika syrové vejce?

Jaká jsou zdravotní rizika? Syrová vejce obsahují velké množství bílkovin a také mnoho živin, které mohou podpořit funkci mozku, imunitního systému a nervového systému. Avšak prakticky žádná z těchto živin se neztratí při jejich vaření. Takže pokud jde o výživovou hodnotu, jsou syrová a vařená vejce prakticky srovnatelná.

Proč jsou syrová vejce stravitelná?

Syrová vejce tak jsou nejen hůře stravitelná, ale zapříčiní, že nepřijmete většinu z vysokého obsahu bílkovin a vitamínů. Hlavním rizikem při konzumaci syrových nebo tepelně neupravených vajec stále zůstává možnost nákazy salmonelou.

Kdy konzumovat syrové vejce?

A syrová vejce nedoporučují konzumovat vůbec. Budete však překvapeni, kolik živin je zabalených do tak malé skořápky. Jedno syrové vejce obsahuje tři gramy bílkovin, vitamíny A, B2, B5, B12 a E. Ve vejci najdeme i cholin, což je minerál, který je nezbytný pro funkci mozku.

Související příspěvky: