Jaké jsou vlastnosti arašídového másla?

Obsah

Jaké jsou vlastnosti arašídového másla?

Jaké jsou vlastnosti arašídového másla?

Arašídové máslo má specifickou sladko-slanou chuť a i když arašídy nepatří mezi ořechy, arašídová pomazánka přece jen trochu chuťově připomíná pražené oříšky. Existuje několik druhů arašídového krému. Arašídové máslo se slanou příchutí neobsahuje žádný přídavný cukr, takže z pohledu účinku na organismus člověka je toto arašídové máslo zdravější.

Jak použít krémové arašídové a oříškové máslo?

Krémové arašídové a oříškové máslo se může konzumovat s pečivem jako pomazánka nebo ho můžete využít jako lehce rozpustnou přísadu do koláčků, nápojů, součást domácí zmrzliny a jiných jídel. Alternativa k jemnému oříškovému krému je crunchy pomazánka, která je obohacená o kousky nezomletých arašídů nebo oříšků.

Jak na arašídové máslo narazit?

Na arašídové máslo můžete v nabídce obchodů narazit i pod názvem arašídová pomazánka, arašídová kaše nebo arašídový krém. Arašídové máslo má specifickou sladko-slanou chuť a i když arašídy nepatří mezi ořechy, arašídová pomazánka přece jen trochu chuťově připomíná pražené oříšky. Existuje několik druhů arašídového krému.

Proč je sladké arašídové máslo zdravější?

Arašídové máslo se slanou příchutí neobsahuje žádný přídavný cukr, takže z pohledu účinku na organismus člověka je toto arašídové máslo zdravější. Sladké arašídové máslo naopak obsahuje špetku cukru a pro některé lidi může být jeho sladká chuť přívětivější.

Související příspěvky: