Kdo může opustit Spojené státy amerických občanů?

Obsah

Kdo může opustit Spojené státy amerických občanů?

Kdo může opustit Spojené státy amerických občanů?

Toto platí pro většinu případů, ovšem existují výjimky, kdy manželé/ky amerických občanů mohou zažádat o občanství již po třech letech. Žadatel by neměl opustit Spojené státy na více jak šest měsíců v posledních pěti letech (v případě manžela/ky amerického občana/ky v posledních třech letech) a do doby vyřízení žádosti o udělení občanství.

Kdo má nárok na občanství USA?

Občanství USA : Kdo na něj má nárok, kdo ho dle zákona dostane? 13.11.2012 . Každý kdo se narodil na území USA se automaticky stává Americkým občanem. V ústavě Spojených států je zásada, že každá osoba, která se narodila ve Spojených státech nebo jejich teritoriích, je americký občan automaticky.

Jaké jsou Náboženství v Americe?

Převažující náboženství v Americe jsou následující: 1 Křesťanství ( Severní Amerika: 85 %; Jižní Amerika: 93 %) Římské katolictví (vyznávané 85 % Mexickým obyvatelstvem, asi 24 % obyvatel USA a více než 40 % obyvatel Kanady ). ... 2 Ateismus (hlavně v Severní Americe — ateisté tvoří 16 % obyvatelstva Kanady, 12 % obyvatelstva USA a méně než 5 % obyvatelstva Mexika; v Jižní Americe jsou asi 4 % ... 3 Judaismus (vyznávaný 2 % obyvatelstva Severní Ameriky — asi 2,5 % obyvatel USA a 1,2 % Kanaďanů; v Latinské Americe 0,23 % — nejvíce v Argentině, kde 200 000 obyvatel ...

Kdo má největší povodí v Jižní Americe?

Největší povodí v Severní Americe a druhé největší na světě má řeka Mississippi. Druhé největší povodí v Jižní Americe, okolo 2,5 mil. km², má řeka Paraná. V Jižní Americe se nachází nejvyšší vodopád Salto Ángel ve Venezuele.

Související příspěvky: