Proč jsou para ořechy zdravé?

Obsah

Proč jsou para ořechy zdravé?

Proč jsou para ořechy zdravé?

Para ořechy jsou semeny juvie ztepilé, stromu pocházejícího z Brazílie a jejich amazonských deštných pralesů, Peru a Bolívie. Také jsou nazývány jako brazilské ořechy. Para ořechy jsou vysoce nutriční potravinou bohaté na spoustu vitamínů, minerálů i stopových prvků. Přesto, že jsou zdravé, neměli bychom to s jejich konzumací přehánět. Proč?

Co jsou para ořechy?

Para ořechy jsou semeny juvie ztepilé, stromu pocházejícího z Brazílie a jejich amazonských deštných pralesů, Peru a Bolívie. Také jsou nazývány jako brazilské ořechy. Para ořechy jsou vysoce nutriční potravinou bohaté na spoustu vitamínů, minerálů i stopových prvků.

Proč jsou ořechy brazilské zdravé?

Para ořechy neboli ořechy brazilské jsou vynikajícím zdrojem mnoha minerálů. Jsou lahodné, krémové a opravdu zdravé. Zároveň se ale při nadměrné konzumaci mohou stát zdraví nebezpečné. Proč tomu tak je? Měď, hořčík, fosfor, zinek, mangan, vitamin E a B1.

Proč jsou para ořechy bohaté?

Na tyto živiny jsou para ořechy bohaté a díky nim je lze považovat za cennou a zdravou součást jídelníčku. Obsahují také velké množství selenu, jehož doporučenou denní dávku dodají už 1-2 para ořechy.

Související příspěvky: