Jaké je ovládání benzínových sekaček?

Obsah

Jaké je ovládání benzínových sekaček?

Jaké je ovládání benzínových sekaček?

U benzínových sekaček je často ovládání některých funkcí prováděno pomocí pák na madle, které k přenosu síly využívají ocelová lanka v bowdenu. Je to relativně levné, spolehlivé a lehké řešení, jak sekačku ovládat. Udržované lanko svou funkci spolehlivě plní řadu let, k jeho přetržení ovšem čas od času může dojít.

Jaké jsou bezpečnostní sekačky?

Moderní sekačky jsou sice zpravidla vybaveny bezpečnostním klínkem, kterým je hřídel a unašeč pevně spojen a při nárazu dojde k jeho ustřižení, na tuto ochranu však nelze vždy dostatečně spoléhat.

Jaké jsou vlastnosti sekačky?

U sekačky je při tom od prvního nastartování požadován okamžitě maximální výkon. Zároveň se od něho vyžadují malé rozměry, nízká hmotnost, nízké vibrace a vysoká spolehlivost. Aby bylo možné všechny tyto vlastnosti naplnit, je jasné, že se současnými technologiemi se nelze vyhnout určitým kompromisům.

Proč vzniká nesprávným použitím sekačky?

Většina poruch totiž vzniká nesprávným použitím sekačky, nebo zanedbanou údržbou. Podíváme se proto na nejčastější poruchy, jejich příčiny a možnosti předcházení jim. Ohnutá kliková hřídel je jednou z nejčastějších závad vzniklých v takřka ve 100% případů nesprávným použitím sekačky.

Související příspěvky: