Co jsou pravidla beach volejbalu?

Obsah

Co jsou pravidla beach volejbalu?

Co jsou pravidla beach volejbalu?

Pravidla Beach volejbalu 1 Hrací plocha. Hrací plocha zahrnuje hřiště a volnou zónu. Volný hrací prostor je bez jakýkoliv překážek až do minimální výšky 7m nad hrací plochou. 2 Síť a sloupky. Síť je 9,50 m dlouhá a 1,0 m (+/- 3 cm) široká, když je pověšená a napnutá, umístěna svisle nad osou ve středu hřiště. 3 Míče. Míč musí být kulatý, vyrobený z pružného materiálu (kůže, umělé kůže nebo obdobného), který nepohlcuje vlhkost, tj. vhodnějšího pro venkovní podmínky, poněvadž utkání mohou být hrána za deště.

Jaké jsou pravidla volejbalu?

Pravidla jsou prakticky totožná s běžným volejbalem, změny jsou hlavně v následujícím: 1 velikost hřiště a počet hráčů 2 bloky se počítají jako dotyk míče 3 zákaz ulití míče More ...

Co se děje v rekreačním volejbale?

V rekreačním volejbale se v případě, že se hry účastní vyšší počet hráčů, obvykle uplaťňují jednodušší pravidla, nejčastějším příkladem je „točení přes střídačku“ – při získání podání nejde pravý přední hráč podávat, ale přesune se na střídačku, a podávat jde hráč ze střídačky.

Jak se hraje volejbal?

Volejbal se hraje s kulatým míčem z kůže či syntetické kůže. Jeho obvod je 65–67 cm (tzn. průměr cca 21 cm), váha 260–280 g. Na každé straně sítě hraje jedno mužstvo, které sestává z šesti hráčů, v rozestavení tři vpředu a tři vzadu.

Související příspěvky: