Jaký je bodový zisk v basketbalu?

Obsah

Jaký je bodový zisk v basketbalu?

Jaký je bodový zisk v basketbalu?

Testovaný si nejprve vybere, jestli bude začínat z pravé nebo levé strany - tedy zda bude provádět v testu dvojtakt zprava či zleva. Maximální bodový zisk 15 bodů je dán součtem bodů za provedení jednotlivých zřetězených basketbalových dovedností. Hodnotí se technika, plynulost provedení a jeho soulad s pravidly basketbalu.

Jak hrát basketbal v basketbalu?

Basketbal hrají dvě družstva, každé s pěti hráči. Úlohou každého družstva je vhodit míč do soupeřova koše a soupeři zabránit, aby získal míč nebo dosáhl koše. Míč se smí přihrávat, házet, odrážet, kutálet nebo se s ním může driblovat v libovolném směru.

Jaká je délka basketbalového koše?

Obroučka basketbalového koše je zavěšena ve výšce 3,05 metru nad zemí. Oficiální šířka desky je 180 cm a výška desky 105 cm. Oficiální délka hrací plochy měří 28 metrů a oficiální šířka plochy je 15 metrů. Dále jsou schváleny rozměry minimálně 26 metrů na délku a 14 metrů na šířku.

Kde se nachází Basketbal v České republice?

Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Basketbal v České republice Basketbal v České republice Česká republika Česká basketbalová federace • Basketbali ... Soutěže Národní basketbalová liga • 1. liga • 2. ... Československo Československá basketbalová federace (do ...

Související příspěvky: