Jak hrát volejbal?

Obsah

Jak hrát volejbal?

Jak hrát volejbal?

Volejbal je týmová hra pro dvě družstva, z nichž každé má šest hráčů, a jejichž cílem je odehrát míč přes síť a udržet ho ve vzduchu po co nejdelší dobu. Aby byla hra soutěživá a zábavná, existují samozřejmě určitá pravidla – my si většinu z nich postupně popíšeme.

Jak se hrají Volejbalové debly?

Volejbalové debly se hrají ve dvojici na polovině běžného hřiště. Hrají se kategorie mužů, žen a zvláště oblíbené mixy. Pravidla jsou prakticky totožná s běžným volejbalem, změny jsou hlavně v následujícím: velikost hřiště a počet hráčů (2 proti 2)

Proč bylo vytvoření hry volejbal?

Cílem vytvoření hry byl de facto záměr zpřístupnit volejbal dětem a vylepšovat jejich dovednosti už od útlého věku. Je nereálné očekávat, že se děti budou učit hraním přes standardně vysokou síť. Protože to není možné, stala se tak tato hra jedním z nástrojů používaných FIVB k průběžnému vytváření čerstvých generací volejbalových šampionů.

Jaké jsou pravidla volejbalu?

Pravidla jsou prakticky totožná s běžným volejbalem, změny jsou hlavně v následujícím: 1 velikost hřiště a počet hráčů 2 bloky se počítají jako dotyk míče 3 zákaz ulití míče More ...

Související příspěvky: