Co jsou zánětlivá střevní onemocnění?

Obsah

Co jsou zánětlivá střevní onemocnění?

Co jsou zánětlivá střevní onemocnění?

Zánětlivá střevní onemocnění (někdy označováno jako IBD) představují skupinu střevních poruch, která způsobují dlouhodobý zánět trávicího traktu. Trávicí trakt zahrnuje ústa, jícen, žaludek, tenké střevo a tlusté střevo.

Může vlčí zrno vzniknout po zahojení ječného zrna?

Někdy může vlčí zrno vzniknout po neúplném zahojení ječného zrna, kdy dojde k ucpání hlouběji uložené Meibomské žlázky mazem. Pokud máte vlčí nebo ječné zrno je vždy nutné neprodleně vyhledat lékařskou pomoc, zejména v případě kdy se objeví další příznaky, jako je slzení nebo tlak v okolí očí, zčervenání očí, bolesti či teploty.

Co si vlčí zrno odnést?

Co si z článku odnést? Vlčí zrno je bulka na očním víčku způsobená ucpáním hlouběji uložené mazové žlázky (takzvané Meibomské žlázky), případně jejím mírným zánětem. Narozdíl od ječného zrna, je vlčí zrno většinou nebolestivé a často zmizí bez jakékoli léčby.

Co je vlčí zrno?

Vlčí zrno je malá, obvykle nebolestivá bulka nebo otok na očním víčku. Jeho příčinou je ucpání nebo lehčí zánět Meibomské mazové žlázky na očním víčku. Vlčí zrno může postihnout jak horní tak dolní oční víčko a často zmizí bez jakékoli léčby.

Související příspěvky: