Co je příspěvek při ukončení pěstounské péče?

Obsah

Co je příspěvek při ukončení pěstounské péče?

Co je příspěvek při ukončení pěstounské péče?

Příspěvek při ukončení pěstounské péče Jedná se o příspěvek, který je jednorázově vyplacen tomu, kdo byl ke dni dosažení zletilosti v pěstounské péči . Příspěvek se vyplácí tehdy, kdy daný člověk ztratí nárok na příspěvek na úhradu potřeb dítěte.

Jak získat příspěvek na pěstounskou péči?

Výše příspěvku je 25.000,– Kč. Další podrobnosti se lze dozvědět na portálu veřejné správy Ministerstva vnitra: Příspěvek při ukončení pěstounské péče (dávka pěstounské péče).

Co jsou dávky pěstounské péče?

Dávky pěstounské péče pak slouží k finančnímu zabezpečení dětí v pěstounské péči i jejich pěstounů. Patří mezi dávky státní sociální podpory. Dávky pěstounské péče jsou čtyři: příspěvek na úhradu potřeb dítěte. odměna pěstouna. příspěvek při převzetí dítěte. příspěvek na zakoupení motorového vozidla.

Kdo je pěstoun v evidenci?

Osoba v evidenci (tzv. profesionální pěstounská péče) je fyzická osoba, která je vedena v evidenci osob, které mohou vykonávat pěstounskou péči na přechodnou dobu. Odměna pěstouna je vyplácena jako měsíční příspěvek, jeho výši znázorňuje tato tabulka: Za každé další dítě se odměna zvyšuje o 6.000,– Kč.

Související příspěvky: