Kdo je největším městem Austrálie?

Obsah

Kdo je největším městem Austrálie?

Kdo je největším městem Austrálie?

Nejvýznamnějšími městy Austrálie jsou: Sydney, Melbourne, Brisbane, Darwin, Perth atd. Zajímavými oblastmi země jsou také Zámořské území, Vánoční ostrov či Tasmánie. Jde o velmi rozmanitý kontinent, který vám umožní dovolenou přesně podle vašich přání.

Kdo je Austrálie?

Austrálie, oficiálně Australské společenství (anglicky Commonwealth of Australia) – v českém prostředí též Australský svaz – je federativní stát na jižní polokouli nacházející se na stejnojmenném kontinentu.

Kde se nachází Austrálie?

Sousedí s Indonésií, Východním Timorem, Papuou Novou Guineou, Šalamounovými ostrovy, Vanuatu, Novou Kaledonií a s Novým Zélandem. Austrálie se nalézá na jižní polokouli, a proto je nutné počítat s tím, že roční období jsou tu obrácená. Zimu si tu vychutnáte od června do srpna a léto trvá od prosince do února.

Proč je slovo Australie známo?

Jméno „Austrálie“ je odvozeno z latinského adjektiva australis („jižní“). Pověst o „neznámé jižní zemi“ (terra australis incognita) je známa již od římských časů a byla zcela běžná ve středověké geografii. Nebyla však vázána na jakékoliv znalosti umístění konkrétního kontinentu.

Související příspěvky: