Kolik oleje potřebujete do benzínu?

Obsah

Kolik oleje potřebujete do benzínu?

Kolik oleje potřebujete do benzínu?

Poměr vždy určuje, kolik oleje je do benzínu nutné nalít. Pokud máte ředit benzín olejem v poměru 1 : 50, znamená to, že na 50 litrů benzínu potřebujete 1 litr oleje. Na jeden litr benzínu je to pak 20 ml. Benzín s olejem se vždy míchá před nalitím do stroje v kanystru určeném pro palivo.

Jaký je způsob míchání benzínu s olejem?

Zahradní technika s dvoutaktním motorem vyžaduje míchání benzínu s olejem. Týká se to některých typů sekaček, ale také křovinořezů nebo motorových pil. Míchání benzínu s olejem není žádná věda.

Jak se míchá benzín s olejem?

Benzín s olejem se vždy míchá před nalitím do stroje v kanystru určeném pro palivo. Obě kapaliny musejí být kvalitní a „čerstvé“, jinak i přes dodržení poměru ředění může dojít k zadírání motoru.

Kdy ředit benzín s olejem?

Proto si vždy poznamenejte, kdy jste benzín s olejem ředili. Směs raději řeďte v menším množství, protože olej postupem času ztrácí svoji účinnost. Obecně platí, že by se neměla používat směs starší půl roku. Podobné pravidlo platí i pro olej samotný, který by neměl být otevřený déle než půl roku, protože se znehodnocuje jeho kvalita.

Související příspěvky: