Kolik lžiček olivového oleje zvládnete?

Obsah

Kolik lžiček olivového oleje zvládnete?

Kolik lžiček olivového oleje zvládnete?

Z vědeckých studií vyplývá, že už jedna jediná lžička olivového oleje denně zvládne podstatně zredukovat pravděpodobnost, že se budete potýkat se srdečními onemocněními. A to není zdaleka všechno. Homér označoval olivový olej za tekuté zlato. A současné vědecké studie mu dávají za pravdu. V čem všem nám vlastně může pomoci?

Co je olivový olej a zdraví?

Olivový olej a zdraví: 11 léčivých účinků, o kterých možná nevíte! Kolem tuků, které přijímáme v potravě, panují mezi odborníky rozporuplné názory. Nicméně prakticky všichni lékaři vám potvrdí, že olivový olej, zejména v takzvaném extra panenském provedení, je velmi zdravý.

Co se týče olivového oleje?

Lékařské studie rovněž ukázaly, že ti, co zařazují do svého jídelníčku olivový olej, jedí méně jídla a snadněji si udržují váhu. Je to způsobeno tím, že se v těle zvyšuje hladina serotoninu, který může za pocit sytosti. Olivový olej se postará rovněž o to, aby vás nepřepadaly ataky vlčího hladu.

Kde nám olivový olej pomáhá?

Kde všude nám olivový olej pomáhá? Nedávno zveřejněná studie přinesla informaci, že ženy, které pravidelně konzumují extra panenský olivový olej mají výrazně snížené riziko onemocnění rakovinou prsu. Už lžička olivového oleje denně zvýší pravděpodobnost, že se nebudete potýkat se srdečními onemocněními.

Související příspěvky: