Proč platit daň z prodeje nemovitosti?

Obsah

Proč platit daň z prodeje nemovitosti?

Proč platit daň z prodeje nemovitosti?

Odborníci radí: Daň z příjmu z prodeje nemovitosti nemusíte platit v pěti případech 1 Nemovitost vlastníte déle než 5 let. Povinnost platit daň odpadá v případě, že jste nemovitost nebo podíl na bytovém... 2 Bydlíte alespoň 2 roky. Pokud jste vlastníkem nemovitosti a měli jste v ní bydliště alespoň 2 roky bezprostředně před... 3 Prodej za účelem zajištění bytové potřeby. Daň... More ...

Jak platit daň z nemovitých věcí?

1. Daň z nemovitých věcí. V případě dědictví jste povinni platit daň z nemovitých věcí. Coby nový majitel najdete nejpozději v průběhu května ve schránce složenku, kterou je potřeba do konce téhož měsíce zaplatit. Základ daně se počítá z výměry bytu vynásobením koeficientem 1,2. 2.

Jak zaplatit daň z příjmu z prodeje nemovitosti?

Jak zaplatit daň z příjmu z prodeje nemovitosti. Daň z příjmu z prodeje nemovitosti uvedete v daňovém přiznání k dani z příjmu, které musíte podat svému místě příslušnému finančnímu úřadu do 31. března za uplynulý kalendářní rok. Do tohoto data také musíte daň z příjmu zaplatit.

Kdo zaplatí daň z příjmu?

Daň z příjmu. V ostatních případech neuvedených v § 4 zákona o dani z příjmu daň zaplatíte daň z příjmu. Daň z příjmu u fyzických osob. Jako fyzická osoba zaplatíte daň z příjmu ve výši 15 %. Základem daně (dílčím základem daně) je příjem snížený o výdaje prokazatelně vynaložené na jeho dosažení.

Související příspěvky: