Jaká je spotřeba pitné vody ve sprše?

Obsah

Jaká je spotřeba pitné vody ve sprše?

Jaká je spotřeba pitné vody ve sprše?

Například při patnáctiminutovém relaxu pod tekoucí vodou ve sprše může odtéct až 120 litrů pitné vody do kanalizace. Budete-li se sprchovat krátce, může být spotřeba vody jen 50 - 60 litrů. Průměrný Čech ročně spotřebuje kolem 12000 litrů vody jen při sprchování.

Jaká je průměrná spotřeba vody z kohoutku?

Průměrná denní spotřeba vody z kohoutku byla v roce 2018 na jednoho člověka o 0,5 litru vyšší než v tom předchozím. Od roku 2013 spotřeba vzrostla dokonce o 1,6 litru. Pro polovinu Čechů je čištění zubů či mydlení ve sprše se zapnutým kohoutkem běžné, ukázal to nedávný průzkum.

Jak uzavřít Hlavní uzávěr vody?

Pokud plánujete na delší dobu opustit byt či rodinný dům (dovolená, služební cesta, apod.), vyplácí se uzavřít hlavní uzávěr vody. Máte-li zahradu, používejte na zavlažování dešťovou vodu zachycenou do sudů, tím ušetříte mnoho litrů tekoucí vody. Dále zalévejte zahradu ráno nebo večer, zabráníte tak vypařování vody.

Jaké je průměrné množství vody během jednoho dne?

Přibližně jde o 0,3 l na 10 kg hmotnosti. Příklady již vypočítaného množství vody, které máte vypít během jednoho dne, vidíte níže: Dalším výpočtem můžeme dojít k trochu jiným výsledkům. Pro příklad vypočítáme situaci u osoby 165 cm vysoké a vážící 60 kg.

Související příspěvky: