Kolik litrů vody je potřeba na produkci kila hovězího?

Obsah

Kolik litrů vody je potřeba na produkci kila hovězího?

Kolik litrů vody je potřeba na produkci kila hovězího?

Magazín The Economist připomíná, že na vypěstování kila pšenice je potřeba 1250 litrů vody, na produkci kila hovězího je to dokonce dvanáctkrát víc. A až se počet lidí přiblíží v půlce století k deseti miliardám, nároky na zemědělství se zvednou až o 60 procent, což problém s nedostatkem vody ještě umocní.

Kolik litrů vody potřebuje člověk sám o sobě?

Člověk sám o sobě spotřebuje jen pár litrů vody denně. Češi jsou na tom podle srovnání mezinárodní poradenské společnosti YE v porovnání se zbytkem Evropské unie dobře – vystačí si "jen" s necelými 87 litry denně. Například Britové vyplýtvají přes 340 litrů na osobu a den, Španělé 265 litrů.

Proč byl nedostatek vody daleko od pravdy?

Nebyl daleko od pravdy. Podle mnohých teorií stojí sucho a nedostatek vody za občanskými válkami a může i za rozmach teroristických organizací. Studie think-tanku World Resources Institute shledala, že ze 167 zemí světa, které porovnávala, bude v roce 2040 třiatřicet z nich trpět nedostatkem vody.

Jaké jsou rozdíly ve spotřebě vody v Česku?

Zvýšení ceny vody srazilo potřeby z období před rokem 1989 na polovinu až čtvrtinu," říká o české spotřebě Ladislav Satrapa z Katedry hydrotechniky Fakulty stavební ČVUT. Čtěte více: Sice prší, vody ale přesto není dost. Jak dobře je Česko připraveno na sucha? Rozdíly ve spotřebě vody jsou napříč světem ohromné.

Související příspěvky: