Jak vznikla Libanonská republika?

Obsah

Jak vznikla Libanonská republika?

Jak vznikla Libanonská republika?

Libanonská republika vznikla po porážce osmanské říše v první světové válce, území se následně dostalo až do roku 1943 pod mandátní správu Francie. Kromě arabštiny se tak Libanonci s turisty snaží domluvit i hojně používanou francouzštinou.

Kdo je Libanon a Bejrút?

Libanon jako „Švýcarsko Orientu“ a Bejrút jako „Paříž Blízkého východu“. Takové přezdívky si vysloužil malý arabský stát před občanskou válkou, která jeho pověsti uštědřila těžkou ránu. Po třiceti letech od konce konfliktu se Bejrút pyšní obnovenými bulváry, z řady čtvrtí ale čiší chudoba.

Jak vznikl název Libanonu?

Zajímavosti 1 Název Libanonu existuje již 4 000 let 2 Název Libanonu byl 71 krát zmíněn v Bibli 3 Libanon je jediná blízkovýchodní země, která nemá poušť 4 Libanon má 17 náboženských komunit 5 V Libanonu je 15 řek 6 Bejrút byl sedmkrát zničen a znovu postaven More ...

Jak funguje arabský provoz v Libanonu?

V Libanonu funguje klasický arabský provoz: pruhy se nedodržují, červená často neplatí, lidé přecházejí, kde se jim chce, a často se objeví auto v protisměru. Ve městech bývají zácpy, takže na řízení to chce odvahu. Překvapivě jsme při cestování nenabourali, paradoxně se nám to podařilo až den před odletem v garáži.

Související příspěvky: