Jaké jsou podsedáky na přední sedadlo?

Obsah

Jaké jsou podsedáky na přední sedadlo?

Jaké jsou podsedáky na přední sedadlo?

„Rizikové jsou například podsedáky – když jsou špatně umístěné, například jejich tvar nevyhovuje tvarování sedadla spolujezdce, může dítě při prudkém brzdění zranit pás,“ varuje bývalý šéf BESIP. Upevňují se vždy v poloze proti směru jízdy. Chcete-li sedačku umístit na přední sedadlo, nesmí být na tomto místě aktivní airbag!

Kdy mohli lidé sedět na předním sedadle?

2018. D o roku 2006 mohli při jízdě v automobilu na předním sedadle sedět pouze dospělí lidé a děti od 12 let. V roce 2006 ale došlo k novelizaci zákona a od té doby mohou na sedadle vedle řidiče sedět i děti mladší 12 let, musí být však dodrženo několik pravidel určených zákonem.

Může dítě sedět i vpředu?

Sedět může i vpředu! Má to ale svá pravidla Omezení, že dítě smí na přední sedačku až od 12 let, neplatí již od roku 2006, přesto se stále drží v podvědomí lidí. Je přeprava na předním sedadle nejvhodnějším řešením?

Kdy umístit sedačku na autosedačku?

Upevňují se vždy v poloze proti směru jízdy. Chcete-li sedačku umístit na přední sedadlo, nesmí být na tomto místě aktivní airbag! Autosedačka musí odpovídat výšce a váze dítěte. Systém kalhotových šlí: Sedačky mají upravený popruhový systémem. Jsou oblíbené, pohodlné a nabízejí více klidových a spánkových poloh.

Související příspěvky: