Kde je fretka líná na jaře?

Obsah

Kde je fretka líná na jaře?

Kde je fretka líná na jaře?

Fretka líná na jaře, kdy shazuje zimní srst a v tomto období také ztrácí "kila" deka, co nabrala před zimou, a potom na podzim, kdy si připravuje kožíšek na zimu a také při tom přibírá na váze, aby tu zimu přečkala. Fretky škytají docela často. Pozorovat škytaní lze věrohodně u mláďat a mladých fretek. Ale i starší rozblázněné fretky dokáží škytak.

Jak můžete chovat fretku v bytě?

Fretku můžete chovat v bytě stejně, jako kočku nebo psa. Bude lépe ochočená, než kdyby žila ve venkovní voliéře, protože se jí budete moci více věnovat. Většina fretek chovaných na balkónech je tam spíš odložená. Pokud zvolíte tento způsob chovu, promyslete si, zda u vás nebude platit "Sejde z očí, sejde z mysli".

Jak dlouho spí fretka?

Fretka spí 18-20 hodin denně, takže by měla mít alespoň čtyři hodiny denně možnost se proběhnout a pohrát si. Můžete se jí věnovat například 1-2 hodiny ráno a 2-3 hodiny večer. Nevadí jí, když je přes den sama doma, protože zpravidla spí.

Jak dlouho spí fretka na dovolené?

Fretka spí 18-20 hodin denně, takže by měla mít alespoň čtyři hodiny denně možnost se proběhnout a pohrát si. Můžete se jí věnovat například 1-2 hodiny ráno a 2-3 hodiny večer. Nevadí jí, když je přes den sama doma, protože zpravidla spí. Nezapomeňte si zajistit hlídání v době dovolené!

Související příspěvky: