Co je kukuřice?

Obsah

Co je kukuřice?

Co je kukuřice?

Kukuřice – na pevné nervy, vitalitu a krásu. Kukuřice obsahuje mangan, biotin a minerální látky. Zdroj energie a vlákniny. Kukuřice je pro všechny věkové kategorie.

Kdo je odrůdou kukuřice cukrová?

Kukuřice cukrová (zea mays var. saccharata) je odrůdou kukuřice seté. Kukuřice obecně pochází původně ze střední Ameriky (zejména z oblasti Bolívie a Peru), odkud ji ze svých výprav dovezli do Evropy španělští dobyvatelé.

Proč je kukuřice sladká jako ovoce?

Kukuřice cukrová – zelenina sladká jako ovoce 1 Sladká chuť kukuřice má původ ve vysokém obsahu sacharidů. Na 100 g obsahuje zhruba 19 g sacharidů, zejména se jedná o sacharidy jednoduché. ... 2 Kukuřice je i zdrojem vlákniny a vitamínů. Když sníme porci o váze 100 g, přijmeme 5 % doporučené denní porce vlákniny. ... 3 Můžeme připravovat jen samotná zrna, nebo celé palice. Nejčastěji se zrna jen povaří v mírně osolené vodě (nebo v páře), celé palice se skvěle pečou v troubě nebo grilují.

Proč je kukuřičná kaše stravitelná?

Kukuřičná kaše je lehce stravitelná. Kukuřice neobsahuje gluten, protein, který se nachází v jiných obilninách a který způsobuje u mnoha dětí nesnášenlivost. Mexické (kukuřičné placky) tortilly je dobré kombinovat s fazolí a jinými luštěninami, které doplní lysin a vápník, jež v kukuřici chybějí.

Související příspěvky: