Jak se mění tělesná teplota?

Obsah

Jak se mění tělesná teplota?

Jak se mění tělesná teplota?

Tělesná teplota se mění podle fyzické aktivity organizmu. Stoupá nebo klesá vlivem zevního prostředí a stoupá při některých onemocněních. Hodnotu tělesné teploty řídí zvláštní centrum uložené v mozku. U zdravého člověka bývá tělesná teplota na čele 36 až 37 °C, v podpaží 35 až 37 °C, v konečníku 36 až 38 °C.

Jak zvýšit tělesnou teplotu?

Zvýšená tělesná teplota 1 Prudký nárůst nebo snížení teploty. Když se zvyšuje teplota moc rychle, nemocný může mít i zimnici – pocit zimy s... 2 Léky na snížení teploty. Ne vždy je dobré brát si léky na snižování teploty. Pokud máte opravdu jen zvýšenou teplotu... 3 Kontrola tělesné teploty. Pacientům ležícím v nemocnici se teplota měří často (většinou každé 3 nebo 4 hodiny),... More ...

Jak je tělesná teplota u zdravého člověka?

Hodnotu tělesné teploty řídí zvláštní centrum uložené v mozku. U zdravého člověka bývá tělesná teplota na čele 36 až 37 °C, v podpaží 35 až 37 °C, v konečníku 36 až 38 °C.

Jak se projevuje zvýšená teplota u člověka?

Zvýšená teplota se obvykle vyskytuje u nemocí probíhajících pozvolna, může to být obyčejné nachlazení, chřipka, ale i řada vážnějších infekčních, chronických nebo nádorových chorob. Člověk je unavený, někdy ho bolí svaly, klouby, necítí se dobře.

Související příspěvky: