Jak se vyrábějí lepidla na kov?

Obsah

Jak se vyrábějí lepidla na kov?

Jak se vyrábějí lepidla na kov?

Dnes se vyrábějí lepidla na kov, kterými dosáhnete stejně pevných nebo i pevnějších spojů, než tomu je třeba u svařování. Často se také setkáte s označením epoxidová lepidla. Pojďme si tato lepidla představit, abyste si případně dokázali vybrat to správné.

Čem jsou lepidla na kov výjimečná?

Nejprve ztraťme pár slov o tom, v čem jsou lepidla na kov výjimečná. Rozdíl u epoxidových lepidel oproti běžným lepidlům je především v práci s těmito lepidly. Než se pustíte do nákupu lepidla na kov, tak je nutné si práci promyslet a zohlednit, co budete lepit, z jakého kovu to je a jaká zátěž bude na lepený spoj působit.

Co jsou výrobci lepidel na kov?

Výrobci lepidel na kov dodávají na trh celou řadu výrobků, kterou koupíte v dobrém železářství, hobby marketu nebo na internetu. Výrobců lepidel, kteří na český trh dodávají své produkty, není tolik, ale mají různé značky, pod kterými si lepidla můžete koupit.

Co jsou lepidla bez plniva?

Lepidla bez plniva jsou pryskyřičná a vyznačují se čirou nebo žlutou barvou. Ta nevyplňují tolik prostor, ale mají velkou sílu lepeného spoje. Využívají se při výrobě, kde se slepují součástky například při konstruování, modelářství atd. Podle účelu, pro který budete lepidlo potřebovat, si můžete také vybrat viskozitu lepidla na kov.

Související příspěvky: