Jaký je jazyk zdravého člověka?

Obsah

Jaký je jazyk zdravého člověka?

Jaký je jazyk zdravého člověka?

Jazyk zdravého člověka by měl mít jasnou růžovou až světle červenou barvu s přiměřeným povlakem a neměly by na něm být žádné praskliny. Zdravý jazyk je lehce vlhký a ohebný. Čínská medicína je postavená na rovnováze ženského a mužského principu (jin a jang). Podle ní existuje mezi různými částmi těla a vnitřními orgány přímá souvislost a propojení.

Co se děje na jazyku?

Pouhým pohledem na jazyk – zrcadlový odraz orgánů – lze diagnostikovat mnoho nemocí. Na přední třetině jazyka nacházíme plíce, srdce a hrudník, na jeho střední třetině a na okrajích jsou játra, slinivka, slezina a žaludek, a na zadní třetině jazyka vidíme ledviny a tenké a tlusté střevo. Mapovitý jazyk, „fleky“, ...

Co se týče polohy jazyka?

Diagnóza podle jazyka řeší i polohu jazyka. Pokud se jazyk točí na jednu stranu, když je volně položen v ústech, znamená to, že na té straně těla, kam směřuje, je nějaké napětí nebo to může znamenat slabost na druhé straně. 3. Barva Bledý jazyk může znamenat anémii, nízký krevní tlak, chlad, špatný krevní oběh nebo vyčerpání.

Co se rovná středu jazyka?

Přední části jazyka odpovídají plicím, srdci, hrudníku a krku. Střed jazyk se rovná slezině, žaludku, slinivce břišní a játrům. Zadní část jazyka odpovídá tenkému a tlustému střevu a ledvinám. Tradiční tibetský pozdrav se rovná silnému vypláznutí, protože Tibeťané pochopili, jak analyzovat osobu skrze její jazyk.

Související příspěvky: