Kde se pěstují rajčata v Velkých Němčicích?

Obsah

Kde se pěstují rajčata v Velkých Němčicích?

Kde se pěstují rajčata v Velkých Němčicích?

Velké Němčice, Mutěnice /FOTOGALERIE/ – Jedna z největších farem na pěstování rajčat v republice plánuje rozšířit produkci. Ve sklenících firmy Agro Maryša u Velkých Němčic tak možná už příští rok v lednu budou stát další skleníky.

Jsou to rajčata s tyčkami?

Rajčata s tyčkami, nebo bez nich? První rozdíl mezi odrůdami rajčat je v růstu. Pro polní pěstování (venkovní záhony) se doporučují hlavně nižší odrůdy, pro skleníky a fóliové kryty rajčata vyššího vzrůstu. Keříčková rajčata – dorůstají kolem jednoho metru, hlavní výhon je v této výšce ukončen květenstvím.

Jaké jsou nejlepší rajčata na sušení?

Rajčata vám zaberou nejméně místa, pokud je usušíte, a navíc je jejich chuť takto opravdu velmi intenzivní. Hodí se do těstovin, do rizota nebo do salátů a ta domácí jsou nejlepší. Pokud máte k dispozici sušičku, máte v podstatě ušetřenou práci. Díky termostatu se totiž o průběh sušení nemusíte starat.

Jak sušit rajčata?

Rajčata můžete podle chuti posypat sušenou bazalkou a osolit. Pak už jen sušičku zapněte, nastavte termostat asi na pětašedesát stupňů Celsia a sušte tři až osm hodin.

Související příspěvky: