Jak vysoký je nejvyšší strom na světě?

Obsah

Jak vysoký je nejvyšší strom na světě?

Jak vysoký je nejvyšší strom na světě?

Jak vysoký je nejvyšší strom? V Kalifornii nalezneme nejvyšší žijící strom na světě. Druh stromu se nazývá sekvoj vždyzelená a jméno tohoto stromu je Hyperion. Přestavte si, že byste chtěli změřit jeho výšku. Do vzdálenosti 102 m od stromu položíte zrcátko.

Kdo je nejvyšší žijící strom na světě?

V Kalifornii nalezneme nejvyšší žijící strom na světě. Druh stromu se nazývá sekvoj vždyzelená a jméno tohoto stromu je Hyperion. Přestavte si, že byste chtěli změřit jeho výšku. Do vzdálenosti 102 m od stromu položíte zrcátko. Postavíte-li se 150 c m od zrcátka (tedy 103, 5 m od stromu), uvidíte v zrcátku špičku Hyperionu.

Co se týče stromu?

Strom (arbor) je růstová forma vyšších rostlin. Prýt (nadzemní část) stromu se skládá ze zdřevnatělé nevětvené spodní části – kmene, který se v určité výšce nad zemí dělí na jednotlivé větve (na rozdíl od keře, kde k větvení dochází již u země, nebo těsně nad zemí).

Co je růstová forma stromu?

Strom ( arbor) je růstová forma vyšších rostlin. Prýt (nadzemní část) stromu se skládá ze zdřevnatělé nevětvené spodní části – kmene, který se v určité výšce nad zemí dělí na jednotlivé větve (na rozdíl od keře, kde k větvení dochází již u země, nebo těsně nad zemí). Horní část stromu, kde dochází k větvení, se nazývá koruna .

Související příspěvky: